a

Lorem ipsum dolor sit, consectetur iscing sed diam nonummy nibh euismo Lorem ipsum dolor sit, consectetur

@my_wedding_day

Wedding Details

Sunday, 05 November 2017
2:00 PM – 3:30 PM
Mas Montagnette,
198 West 21th Street, NY

+1 843-853-1810

Facebook
Twitter
Pinterest
Instagram
  •  tips   •  Die ene bijzondere dag: jullie trouwdag
Die ene bijzondere dag: jullie trouwdag

Die ene bijzondere dag: jullie trouwdag

Jullie trouwdag: een speciale dag waarin jullie liefde voor elkaar bevestigd en gevierd wordt. Als het goed is, begint de voorpret direct na het aanzoek. Maar doordat alles kan, moeten jullie heel veel keuzes maken. Wat zijn jullie wensen? Komen ze overeen of zijn er veel verschillen? Misschien wil jij een grote bruiloft met familie, vrienden en collega’s, terwijl je partner een diner met de ouders en de getuigen eigenlijk wel genoeg ‘poespas’ vindt. Het moet de perfecte bruiloft worden voor jullie allebei, het is immers een dag in teken van jullie samen.

De leukste bruiloften zijn die met een persoonlijke touch. Het is hoe dan ook verstandig om de hoofdzaken tijdens deze dag te beslissen op basis van wat goed voelt. En dat persoonlijke hoeft helemaal niet moeilijk te zijn.

Praktische tips voor jullie trouwdag

Doordat we als huwelijksfotograaf en huwelijksvideograaf op veel bruiloften komen, zijn we wel een beetje experts geworden in huwelijksfeesten. Daarom zijn we ook gaan bloggen. Behalve over het kiezen van de juiste mensen om jullie dag vast te leggen – nee hoor, we hebben het niet alleen over onszelf 😉 – hebben we nog meer tips verzameld. Dus lees snel verder!

Trouwen is keuzes maken

Keuzes, keuzes, heel veel keuzes… Misschien weten jullie precies de datum waarop het huwelijk moet plaatsvinden, maar is de locatie die jullie voor ogen hadden niet beschikbaar op die dag. Misschien zie jij een taart van vier verdiepingen voor je met een grote strik erop, terwijl je partner vindt dat de zoete tafel ook wel vervangen kan worden voor iets hartigs. Een trouwlocatie zoeken, is vaak het eerste om te regelen, om te voorkomen dat jullie droomplek geen plaats voor jullie heeft. Maar zelfs als jullie het in een oogwenk eens zijn over de plek, zijn er toch nog wat vragen. Geven jullie alleen het feest op de trouwlocatie, of ook de ceremonie? En gaan jullie er ook eten?

Persoonlijke bruiloften zijn het leukst

De leukste bruiloften zijn die met een persoonlijke touch. Het is hoe dan ook verstandig om de hoofdzaken tijdens deze dag te beslissen op basis van wat goed voelt. En dat persoonlijke hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Houden jullie van reizen? Stuur dan een uitnodiging alsof het een paspoort of vliegticket is en plaats een photobooth waarin de foto’s automatisch een vakantieachtergrond krijgen. De meeste gasten kennen jullie natuurlijk allemaal goed…. denken ze. Maar er zijn altijd kleine dingetjes die mensen zijn vergeten. Dek de tafel bijvoorbeeld met een tafelloper met oude en recente foto’s. Allerlei herinneringen komen boven, wat voor leuke gespreksonderwerpen gaat zorgen!

De muziek maakt (mede) het feest

Tijdens het feest is muziek een belangrijke factor. Muziek maakt de sfeer en met de juiste beat gaan de (vermoeide) voeten tot in de late uurtjes van de vloer. Maar laat je een vooraf geprogrammeerd playlist spelen, huur je een DJ, of boek je een band? Hebben jullie elkaar tijdens een concert ontmoet, of hebben jullie goede herinneringen aan een bepaald optreden? Dan is het natuurlijk extra leuk om die band in te huren, of nou ja, waarschijnlijk een coverband van die artiest.

Stress voorkomen op jullie trouwdag

Jullie willen alleen maar genieten, maar we kennen allemaal de voorbeelden – al is het maar uit de film – van bruidsparen die dikke stress hebben tijdens de trouwdag. Ruim plannen, is ons advies: zegt de trouwambtenaar dat de ceremonie drie kwartier duurt? Reken dan gerust op anderhalf uur. Wil je vader een kort woordje tot jullie richten bij het eten? Reken er maar op dat hij, overmand door emoties, toch niet zo kort van stof is. En voordat iedereen zijn plaats heeft gevonden, ben je zo een half uur verder. Delegeren is ook belangrijk. Jullie kozen je ceremoniemeester of wedding planner niet voor niets. Lees voor meer tips ook deze blog: https://kenoweddings.nl/10-tips-voor-een-stressvrije-trouwdag/

Een draaiboek maken voor jullie trouwdag

Die ruime planning, zet je in een draaiboek. Zo’n draaiboek is namelijk een echte wedding essential! Samen voeren jullie de regie over jullie trouwdag, maar soms zijn jullie met zoveel dingen tegelijkertijd bezig dat jullie door de bomen het bos niet meer zien. Ook al schakel je een weddingplanner of een ceremoniemeester in: het is toch enorm handig om een draaiboek te hebben en het overzicht te bewaren. Dan hoef je op de dag zelf maar één ding te doen: genieten!