a

Lorem ipsum dolor sit, consectetur iscing sed diam nonummy nibh euismo Lorem ipsum dolor sit, consectetur

@my_wedding_day

Wedding Details

Sunday, 05 November 2017
2:00 PM – 3:30 PM
Mas Montagnette,
198 West 21th Street, NY

+1 843-853-1810

Facebook
Twitter
Pinterest
Instagram
  •  tips   •  10 tips voor een stressvrije trouwdag

10 tips voor een stressvrije trouwdag

Het wordt een dag om nooit te vergeten. En natuurlijk zijn jullie een beetje gespannen vooraf. Of zeg maar gerust: de zenuwen razen als op hol geslagen paarden door jullie lijf. Is iedereen op tijd, hebben we straks geen motorpech, gaat de openingsdans wel goed? Stress is niet goed voor jullie bloeddruk. Met deze 10 tips zorgen jullie voor een stressvrije voorbereiding én trouwdag.

”Als jij je goed voelt, is dat ook te zien. En dan maakt die ene kilo echt niet uit.”

1.      Maak je niet dik!

Misschien heb je je voorgenomen een bepaald aantal kilo af te vallen. Dat staat net even wat mooier in je pak of jurk. Maar het komt niet op die ene laatste kilo aan. Zorg dat jullie voor de trouwdag gezond eten. Geen vette hap of alcohol. Wel veel water (goed voor je huid!). Rust uit, beweeg en ga lekker naar buiten. Als jij je goed voelt, is dat ook te zien. En dan maakt die ene kilo echt niet uit.

2.      Plan ruim

Zegt de trouwambtenaar dat de ceremonie drie kwartier duurt? Zet dan gerust anderhalf uur in jullie draaiboek. Na afloop wil iedereen jullie feliciteren, met jullie op de foto, even vertellen hoe mooi het was en wie er allemaal een traantje moest laten. Plannen jullie een diner? Voordat iedereen zijn plaats heeft gevonden, ben je zo een half uur verder.

3.      Let it gooooo

Stop met het checken van weerapps zoals buienradar. Regen of zon zijn zaken die jullie niet in de hand hebben. Laat los wat je niet onder controle hebt. Die ene hoosbui of een brandende zon zorgen later juist voor bijzondere herinneringen. De dingen waar jullie wel controle over hebt, zijn keurig geregeld, want jullie hebben vooraf een duidelijk draaiboek opgesteld. Vandaag wordt de liefde gevierd. Jullie liefde!  

4.      Heb vertrouwen

Met jullie ceremoniemeester is alles vooraf goed doorgesproken. Heb vertrouwen in de ceremoniemeester en professionals die jullie trouwdag mogelijk maken. De ceremoniemeester heeft het overzicht en beantwoord vragen van gasten. Vergeet niet: ondanks alle afspraken kunnen de dingen altijd een beetje anders gaan dan gepland. En dat is oké. Dat maakt jullie dag zo uniek.

5.      Alle relaxte mensen verzamelen

 Is die ene intens meelevende collega al vanaf jullie verloving aan het stressen over de trouwdag? Stelt een tante net iets te veel zenuwslopende vragen? Deze mensen moet je niet te dicht om je heen hebben op de grote dag. Vrienden en familieleden die relaxed zijn, jullie geruststellen en kleine probleempjes eenvoudig voor jullie oplossen: verzamel die om jullie heen. Daar worden jullie zelf ook relaxed van. Die collega en tante zoek je wel op nadat de officiële onderdelen achter de rug zijn 😉

6.      Het zijn de kleine gebaren die tellen

Zet je gasten voorop. In de voorbereidingen hebben jullie overal aan gedacht. Lekkere hapjes, een mooie ontvangst, swingende muziek. Maar ook de kleine gebaren tellen, die blijven mensen bij. Een grote mand met teenslippers? Alle vrouwen met hakken zijn jullie eeuwig dankbaar. Een extra snackje rond middernacht? Iedereen blij. Een stapel dekentjes voor als het ’s avonds afkoelt? Dan hoeft niemand op zoek naar een jas of vest (wat ook zonde is van de zorgvuldig gekozen outfit).

7.      Save the cake

Natuurlijk. Jullie hebben ‘m mogen aansnijden, die prachtige bruiloftstaart. En heel romantisch een hapje aan elkaar gegeven. Maar daarna begon het uitdelen, kwam een lieve vriendin een praatje maken, maakten jullie nog even een selfie en hup door naar de volgende gast. Voordat je het weet resten er enkel nog wat kruimels en hebben jullie niet meer gehad dan die eerste hap taart. Dus zorg dat er speciaal voor jullie een punt apart wordt gehouden. Eventueel te bewaren tot de dag erna. Lekker samen in bed ontbijten met bruiloftstaart: dat is pas romantiek!

8.      Smile!

Van lachen ontspan je. Dus zorg voor gezellige onderdelen tijdens jullie trouwdag. Zoals een photobooth waar iedereen hilarische foto’s maakt. Duik daar vooral zelf ook in. Geniet van de grappige acts en speeches, maak gekke dansjes op muziek van vroeger en lach! Dit is de mooiste dag van je leven. Stress is vandaag niet uitgenodigd.

9.      Bedankt!

Het was een onvergetelijke dag. De maand erna is het moment om de bedankbriefjes te schrijven. Met alle bijbehorende anekdotes en gesprekken nog vers in je geheugen. Bekijk welk cadeau jullie van wie hebben gehad en schrijf hier iets attents over. Zo heb je deze taak meteen afgevinkt en hoef je niet later nog in je herinneringen te graven.

10.      Geniet

Deze tip is wellicht een beetje overbodig. Je bruiloftsdag vliegt voorbij. Dus ga niet stressen om de kapster die vijf minuten te laat is, een loszittende naad in de mouw van je pak, of de trouwauto die nipt een paaltje mist. Geniet vooral van elk moment. Kijk elkaar geregeld aan, geef je grote liefde een knipoog en lach. Want dit is jullie bijzondere dag. Een onvergetelijk moment waar je nog vaak op terug gaat kijken.