a

Lorem ipsum dolor sit, consectetur iscing sed diam nonummy nibh euismo Lorem ipsum dolor sit, consectetur

@my_wedding_day

Wedding Details

Sunday, 05 November 2017
2:00 PM – 3:30 PM
Mas Montagnette,
198 West 21th Street, NY

+1 843-853-1810

Facebook
Twitter
Pinterest
Instagram
  •  tips   •  Hoe maken we een draaiboek voor onze trouwdag?
Hoe maken we een draaiboek voor onze trouwdag?

Hoe maken we een draaiboek voor onze trouwdag?

De een heeft een stapel lijstjes, wat snippers uit tijdschriften en losse briefjes. De ander gebruikt een strak geordende klapper of digitaal bestand. Wat je werkwijze ook is, een draaiboek voor je trouwdag geeft rust. Er staat precies in beschreven wie, wat, waar en wanneer. Of je nu een weddingplanner of een ceremoniemeester inschakelt: het is voor iedereen handig om een draaiboek voor de bruiloft te hebben en zo het overzicht te bewaren. Dan hoeven jullie op de dag zelf maar één ding te doen: genieten! Maar hoe maak je zo’n draaiboek? We helpen je graag een beetje op weg.

De dag raast voorbij dus plan lekker wat relaxmomentjes tussendoor. Zo kun je meer van je dag genieten.

Doe wat bij je past

Voordat we het gaan hebben over de inhoud van een draaiboek, even iets over de vorm. Kies de manier die bij jullie past. Werk je graag op papier? Koop een mooi schrift, notitieboek of handige klapper. Ook leuk om te bewaren voor later. Zijn jullie meer digital minded? Maak dan vooral een draaiboek op de computer. Sla ‘m op in de cloud, zodat jullie er altijd bij kunnen en de juiste versie hebben. Voorkomt misverstanden!

Uitgebreid

Je kunt een draaiboek zo uitgebreid maken als je zelf wil. Maak je een compleet programma van de dagen, weken vooraf, de dag zelf én de dag erna? Of hou je het alleen bij de trouwdag? Bedenk dat de bruiloft niet pas begint als je het gemeentehuis of de kerk binnenloopt. Daar gaat natuurlijk een hoop aan vooraf. Bepaal zelf hoeveel je meeneemt in je draaiboek. Je hoeft het wiel trouwens niet zelf uit te vinden. Een avondje Googlen levert gegarandeerd enkele inspirerende voorbeelden op.

Waar begin ik?

Goed, jullie hebben de geschikte vorm gevonden en hebben bepaald hoe uitgebreid jullie draaiboek wordt. Waar begin je dan? Schrijf eerst de tijdstippen op die vaststaan, zoals de afspraak bij de trouwambtenaar of in de kerk en het eten. Ga vanaf die tijd rekenen. Hoe laat moet je bijvoorbeeld vanuit thuis vertrekken? Dus hoe laat moet de trouwauto er zijn? Dan weet je ook meteen wanneer er tijd is voor bijvoorbeeld speeches en de openingsdans. En wil je de fotoshoot voor de ceremonie of liever tussendoor? Zo ontstaat een tijdsplanning.

Tussentijd

Zorg voor genoeg ‘tussentijd’. Er kan altijd iets uitlopen. Plan voldoende tijd in voor bijvoorbeeld het moment dat de bruidegom de bruid de eerste keer ziet in haar prachtige jurk. Je moet niet de hele tijd op de klok hoeven kijken. De dag raast voorbij dus plan lekker wat relaxmomentjes tussendoor. Zo kun je meer van je dag genieten.

Wie? Waar?

Naast de tijdsplanning neem je in je draaiboek op wie wat moet doen en de verschillende locaties. Wie haalt de corsages en het bruidsboeket op? Zet meteen het adres en telefoonnummer van de bloemist erbij. Waar spreek je af met de fotograaf en wat spreek je af over de trouwauto? Zo krijg je langzaam een totaalbeeld.