a

Lorem ipsum dolor sit, consectetur iscing sed diam nonummy nibh euismo Lorem ipsum dolor sit, consectetur

@my_wedding_day

Wedding Details

Sunday, 05 November 2017
2:00 PM – 3:30 PM
Mas Montagnette,
198 West 21th Street, NY

+1 843-853-1810

Facebook
Twitter
Pinterest
Instagram
  •  tips   •  Wat kost een gemiddelde bruiloft?
Wat kost een gemiddelde bruiloft?

Wat kost een gemiddelde bruiloft?

We krijgen regelmatig de vraag van aanstaande bruidsparen: wat kost een gemiddelde bruiloft? Sommigen hebben speciaal een goed gevuld spaarvarken. Anderen hebben nog geen flauw idee en eigenlijk ook niet echt gespaard. Beiden krijgen een onvergetelijke bruiloft. En wij vertellen je hoe.

Dreigen de kosten uit de hand te lopen? Ga dan nog een keertje bij elkaar zitten en bepaal wat je het belangrijkste vindt.

Begin met een richtbedrag

Voorop gesteld: je kunt het natuurlijk zo duur en zo gek maken als je zelf wilt. De vraag is vooral: hoeveel wil je eraan uitgeven? Bepaal dit bedrag samen en weet dat de kans bestaat dat je hier overheen gaat. Dus bespreek ook die marge. Geld is het niet waard om ruzie over te krijgen (en in het allerergste geval de bruiloft af te blazen) dus blijf naar elkaar luisteren en slaap er desnoods enkele nachtjes over. Jullie doel is hetzelfde: een onvergetelijk dag om de liefde te vieren.

Het bedrag

Om toch even antwoord te geven op de vraag van de titel: een gemiddelde bruiloft kost in Nederland €15.000,-. Daar zit dus van alles boven én onder. Van activiteiten op meerdere locaties, een trouwjurk uit Parijs, een dj en een driesterrendiner voor 150 gasten tot een intiem feest in de tuin met eten van een bevriende cateraar en je eigen muzieklijst. Meestal zijn de grootste kostenposten de huur van de locatie en het eten. De kleinere bedragen (aankleding, bedankjes…) zorgen er echter vaak voor dat je uiteindelijk toch nog over je maximum bedrag gaat. Dus dan moet je keuzes maken.

Wees creatief

Dreigen de kosten uit de hand te lopen? Ga dan nog een keertje bij elkaar zitten en bepaal wat je het belangrijkste vindt. Dure champagne is geweldig, maar prosecco proost net zo lekker. Een pipowagen met twee dames die de kinderen schminken is geweldig, maar een poppenkast en wat kleurplaten zorgen waarschijnlijk voor net zoveel entertainment. Wees creatief en kijk in je netwerk of je mensen kent die je kunnen helpen. En wie weet vind je het wel leuk om te trouwen in de jurk van je eigen (schoon)moeder?

Plussen en minnen

Heb je geen ruim budget? Dan kun je natuurlijk op de uitnodiging een envelopje zetten. Veel gasten geven hier gehoor aan en zo krijg je toch een tegemoetkoming in de kosten. Niet het meest romantische idee, maar besef dat sommige mensen zich het hoofd breken over een geschikt cadeau. Een envelop is dan altijd van harte welkom. Bovendien zit er in zo’n envelop ook vaak een leuke, persoonlijke kaart. Voor beide partijen een uitkomst dus.

De kosten erna

Bedenk ook dat je bijvoorbeeld kunt afspreken dat je overgebleven bruidstaart, eten en drank mee naar huis neemt. De locatie kan dit vaak voor je inpakken en koel bewaren, terwijl jullie nog even met de voetjes van de vloer gaan. Dat drukt de kosten niet, maar zo maak je wel optimaal gebruik van je uitgaven. En een huwelijksreis is prachtig, maar je kunt net zo goed met elkaar afspreken om na het feest opnieuw te gaan sparen voor een vakantie om jullie katoenen bruiloft (1 jaar) te vieren.