a

Lorem ipsum dolor sit, consectetur iscing sed diam nonummy nibh euismo Lorem ipsum dolor sit, consectetur

@my_wedding_day

Wedding Details

Sunday, 05 November 2017
2:00 PM – 3:30 PM
Mas Montagnette,
198 West 21th Street, NY

+1 843-853-1810

Facebook
Twitter
Pinterest
Instagram
  •  tips   •  The day after: leuke ideeën voor trouwbedankjes
The day after: leuke ideeën voor trouwbedankjes

The day after: leuke ideeën voor trouwbedankjes

De mooiste dag van je leven zit erop. De herinneringen bruisen nog na in jullie hoofd, samen met de champagne. Met jullie vermoeide dansvoetjes omhoog, misschien al bladerend door de eerste trouwfoto’s of kijkend naar de bruiloftsfilm, komt de volgende klus: de trouwbedankjes. Een leuke manier om alle gasten te laten weten hoe blij jullie met ze zijn.

Een persoonlijke keuze blijft mensen lang bij én maakt het voor jullie eveneens bijzonder. Wat definieert jullie samen?

 Snelle kaartjes…

Je kunt ervoor kiezen om voorgedrukte bedankkaartjes te versturen. Eenvoudig te bestellen via internet. Een beetje aangepast, in dezelfde stijl als de trouwkaarten wellicht. Adressen invoeren en verzenden. Voordeel: je bent snel klaar. Nadeel: niet het meest originele trouwbedankje en grote kans dat die kaartjes al snel in de oud papierbak belanden.

…of bewaarkaartjes

Een goed alternatief: maak en schrijf zelf bedankkaartjes. Koop in een hobbywinkel kleine kaartjes met envelopjes en ga er een avondje met z’n tweeën goed voor zitten. Refereer aan een leuke anekdote tijdens de bruiloft of schrijf iets over het cadeau. Wedden dat dit kaartje bij iedereen op het prikbord wordt gehangen?

 

Maak het persoonlijk

Een persoonlijke keuze blijft mensen lang bij én maakt het voor jullie eveneens bijzonder. Wat definieert jullie samen? Allebei groene vingers? Stuur een zakje met bloemzaadjes of groeipapier met de tekst ‘bedankt voor het laten bloeien van onze liefde’. Zoetekauwen? Een zakje met traditioneel bruidsuiker of een andere kleine lekkernij slaat niemand af. Trouwen jullie in het najaar? Een houten hartje met leuke inscriptie doet het straks goed in menige kerstboom.

Deel uit

Je hoeft natuurlijk niet te wachten tot na je bruiloft met het geven van trouwbedankjes. Op de avond zelf kun je vertrekkende gasten ook een kleinigheid meegeven of klaarzetten in een mand bij de uitgang. Scheelt weer versturen naderhand. Ook hier is bruidsuiker een mogelijkheid, maar wil je liever iets originelers? Denk dan eens aan zeepjes met jullie namen en trouwdatum, een luciferdoosje met ‘the perfect match’ of katerwater: een flesje mineraalwater, etiket met jullie namen of een ludiek tekstje en twee hoofdpijntabletjes.

Go digital!

Hebben jullie vooral tastbare cadeaus gekregen in plaats van enveloppen? Ga aan de slag met je smartphone. Maak tijdens het eten een foto van hoe jullie het nieuwe peper-en-zoutstel gebruiken. Zet dat prachtige boeket in een vaas in de zon en klik! App deze foto met een persoonlijk bedanktekstje naar de gever. En voor opa en oma druk je die foto gewoon eventjes af en verstuur je ‘m per post. Heb je voornamelijk geld gekregen? Dan kun je er iets van kopen of mee gaan doen en daar een foto van maken. “Groetjes vanuit het restaurant mede mogelijk gemaakt door jullie. Bedankt!”