a

Lorem ipsum dolor sit, consectetur iscing sed diam nonummy nibh euismo Lorem ipsum dolor sit, consectetur

@my_wedding_day

Wedding Details

Sunday, 05 November 2017
2:00 PM – 3:30 PM
Mas Montagnette,
198 West 21th Street, NY

+1 843-853-1810

Facebook
Twitter
Pinterest
Instagram
  •  fotografie   •  Prijs En kwaliteit. Hoe vergelijk je verschillende foto- en videografen met elkaar?
Prijs én kwaliteit. Hoe vergelijk je verschillende foto- en videografen met elkaar?

Prijs En kwaliteit. Hoe vergelijk je verschillende foto- en videografen met elkaar?

Van het kapsel, de make-up en het aankleden tot de laatste dans en de taxi waarin de laatste gast voldaan naar huis vertrekt, grote kans dat de fotograaf en videograaf de hele dag aanwezig zijn op jullie trouwdag. Ze brengen details in beeld die jullie zelf over het hoofd zien en zorgen dat jullie én jullie gasten stralend op de foto’s en in de video’s verschijnen. Als jullie het erover eens zijn dat er een fotograaf en een videograaf moeten komen, kan de zoektocht beginnen naar wélke fotograaf en videograaf dat dan moeten zijn. Om die zoektocht wat makkelijker te maken, geven we graag wat tips.

Ze brengen details in beeld die jullie zelf over het hoofd zien en zorgen dat jullie én jullie gasten stralend op de foto’s en in de video’s verschijnen.

Bepaal jullie budget

Een budget bepalen is handig om te voorkomen dat jullie straks door de bomen het bos niet meer zien. Wat willen jullie uitgeven aan een fotograaf en een videograaf? De prijs is voor de meeste mensen natuurlijk belangrijk, maar vergeet niet: beelden blijven over, ook na twintig, dertig, veertig jaar. Bruidsfotografie en -videografie is een investering in jullie samen, in het bewaren van en terugkijken op jullie herinneringen.

Noteer wat jullie krijgen voor de genoemde prijs

Prijzen vergelijken kan lastig zijn. Daarom is het handig om even op te schrijven wat je krijgt voor welk bedrag. Sommige foto- en videografen vragen een meerprijs als ze langer dan een bepaald aantal uur moeten blijven. Sommige fotografen leveren een maximaal aantal bewerkte foto’s. Sommige videografen leveren één film af waar jullie ook nog eens een tijdje op moeten wachten, terwijl andere videografen op de dag zelf al een eerste filmpje klaar hebben om bijvoorbeeld te laten zien tijdens de feestavond. Er zijn fotografen en videografen die extra kosten rekenen voor bijvoorbeeld opslag in de cloud of voor het gebruik van de drone. Bij KENO Weddings zit alles bij de prijs inbegrepen, ongeacht hoe veel uur jullie ons nodig hebben. En tegen een kleine meerprijs, krijgen jullie er ook nog een photobooth bij. Alles over het all-in-pakket van KENO Weddings vinden jullie hier.

Bedenk van welke stijl jullie houden

Van donker, licht, journalistiek, romantisch, vintage tot kunstzinnig en artistiek: er zijn ontzettend veel stijlen in de bruidsfotografie. Weet je nog niet zo goed wat jullie mooi vinden? Bezoek de websites van verschillende (bruids)fotografen en kijk welke portfolio’s jullie aanspreken. Jullie zullen al gauw merken dat jullie een voorkeur hebben voor bepaalde foto’s, een bepaalde bewerking en zeker ook een bepaalde de sfeer. Sommige fotografen zijn enorm van het poseren, anderen zijn heel goed met details, en weer anderen hebben een voorliefde voor bepaalde invalshoeken. De stijl van Robbert is humoristisch. Met een scherp oog voor de ongedwongen momenten en jullie op jullie allermooist

Voel dat het klikt

Een fotograaf en videograaf komen altijd eerst kennismaken voordat ze jullie grote dag gaan vastleggen. Als het goed is, nemen ze daar uitgebreid de tijd voor en kun je ze de hemd van het lijf vragen. Hoe verliefd jullie ook zijn op de stijl van fotograferen of filmen, als jullie tijdens de kennismaking voelen dat het niet klikt, kunnen jullie beter iemand anders kiezen. Want als jullie je al niet op je gemak voelen in de buurt van de fotograaf of videograaf, slaat dat zeker over naar de gasten. En daar krijg je geen betere beelden van.

Vertrouw jullie ‘beeldkunstenaars’.

Fotografen en videografen zijn professionele kunstenaars. Met vaak jaren ervaring, een eigen stijl en visie, plus een hoop geduld en mensenkennis voegen zij echt iets toe aan jullie dag. Vertrouw daarop. Vertrouw op die ervaring en juist ook op die visie. Een vraag die we vaker hoor: ontvangen wij alle foto’s? Of: mogen we ook de onbewerkte films zien? Ons antwoord: jullie krijgen 99%, maar er kan altijd een plaatje tussen zitten dat jullie prachtige herinneringen verstoort. Bijvoorbeeld als je met je ogen half dicht en een sliert haar in je gezicht een oncharmante hap van een stuk taart neemt. De beelden die wij maken om het licht of geluid te testen, krijgen jullie ook niet. Alle foto’s die jullie ontvangen – vaak tussen de 600 en 800 stuks – zijn volledig nabewerkt en bovendien in hoge resolutie. Foto’s die stralen, een verhaal vertellen en jullie liefde en trouwdag perfect samenvatten. Bovendien ontvang je maar liefst drie films: een trouwclip, een trouwfilm en een film van de officiële ceremonie.